maanantai 29. elokuuta 2016

Bodom (2016)


Kuvahaun tulos haulle bodom elokuva

Nimi: Bodom
Suomen ensi-ilta: 19.8.2016
Ohjaaja: Taneli Mustonen
Käsikirjoittaja: Taneli Mustonen, Aleksi Hyvärinen
Genre: kotimainen, kauhu
Pääosissa: Mikael Gabriel, Mimosa Willamo, Nelly Hirst-Gee, Santeri Helinheimo
Ikäraja: 16
Kesto: 90min

Vuoden 1960 traagisesta murhatapauksesta ammentavassa elokuvassa neljä nuorta lähtee Bodomjärvelle ratkaisemaan lopullisesti jo puolen vuosisadan ajan koko Suomea ravistelleet murhayön tapahtumat.

Arvostelu: Minä, joka jo aikoja sitten olen päättänyt että en mene katsomaan kauhuelokuvia enää elokuvateatteriin, kävin katsomassa tämän. Ajatuksella, että se suomalainen eli se ei voi olla kovin kauhea. Ja mikä on kokemukseni suomalaisista kauhuelokuvista? Pyöreät nolla, ennen tätä. Ja tästä lähin en varmaankaan mene katsomaan edes kotimaista kauhuelokuvaa suurelta näytöltä ja kunnon äänillä.
     Itseäni Bodomjärven murha on kiinnostanut siitä asti kun asiasta sain kuulla. Eli noin muutaman vuoden. Silloin luin kaiken mahdollisen tiedon netistä mitä vain sain irti. Ja kyllä, seuraava yö meni hieman heikosti nukkuen kun mielikuvitus alkoi laukata. Kun sain kuulla, että tapahtumaan liittyen on tulossa elokuva, päätin että haluaisin nähdä sen. Ja tässä sitä nyt ollaan. Kaksi yötä on menty vähillä unilla, mutta onneksi ilman painajaisia.
     Itse elokuva oli erilainen mitä odotin. Se yhdisteli hyvin erilaisia teorioita varsinaiseen murhatapaukseen liittyen, mutta joissakin kohtia se tuntui hieman oudolta ja sekavalta. Monessa kohtaa tuli sellainen olo, että "mitä ihmettä nyt taas?". Tuntui, että melkein jokainen hahmo oli jollakin tavalla päästään sekaisin.
     Kauhua elokuvaan oli saatu sopivasti. Mutta oli myös niitä kohtia, joissa koko teatterin sali alkoi nauraa. En tiedä oliko se elokuvan tekijöiden tarkoitus, mutta sellainen tämä elokuva oli. Loppua kohden homma alkoi mennä enemmän ja enemmän oudoksi. Enkä nyt tarkoita sellaista outoutta, mikä kauhuelokuvissa on ihan normaalia. Homma vain tuntui lähtevän lapasesta. Olen kuitenkin tyytyväinen, että pääsin tämänkin teoksen näkemään. Ja olihan se hyvin toteutettu ja näin. Mukaan mahtui vain aivan liikaa sellaisia asioita, mitä mieleni ei vain kykene sulattamaan. Esimerkiksi minua ärsyttää/hämmentää/ihmetyttää hyvin suuresti se, että miten ihmeessä kaksi hahmoa voi selvitä ilman sen suurempia ruhjeita ja vammoja siitä, että auto törmää puuhun ja menee muutaman kerran ympäri ja melkein rusentuu heidän ympärilleen. Mutta mikäs siinä, joskus vain käy tuuri ja mitään suurempaa vahinkoa ei tapahdu.
Arvosana: ***½

Kuvahaun tulos haulle bodom elokuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti