maanantai 15. elokuuta 2016

Pako, kausi 1
Varoitus! Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia, eli lukeminen omalla vastuulla!Ensimmäinen kausi, uudenlainen tarina, mahtavat näyttelijät. Itse tulin katsoneeksi tämän kauden televisiosta silloin kun se ilmestyi Suomessa vuonna 2006. Nyt katsoin sen uudestaan ja kyllä, se oli aivan yhtä hyvä nyt kuin silloinkin. Juoneltaan mukaansa tempaava sarja saa katsojansa jatkamaan jaksosta toiseen niin helposti, että ei sitä edes itse huomaa. Varsinkin kun katsoin tämän nyt Netflixistä, niin oli todella helppo jatkaa vain seuraavaan jaksoon ja unohtaa muu maailma.
     Ensimmäinen kausihan perustuu siihen, että Michael Scofield (Wentworth Miller) yrittää pelastaa kuolemaantuomitun, syyttömän veljensä Lincoln Burrowsin (Dominic Purcell) Fox Riverin vankilasta. Onnistuakseen tässä, hänen täytyy tehdä rikos ja päästä samaan vankilaan. Jakso jakson perään eteen tulee ongelmia ja tieto paosta leviää muutamille ylimääräisille korville. Michaelin järjenvastainen älykkyys kuitenkin vie pakosuunnitelmaa askel askeleelta kohti päämäärää, ongelmista huolimatta. Apunaan hänellä on ylävartaloon tatuoitu kuva, johon on piilotettu vankilan pohjapiirros ja muita pieniä lisätietoja.
     Sen lisäksi, että Michael yrittää päästä vankilasta viikon sisällä ulos veljensä kanssa, vankilan ulkopuolella ollaan myös heidän puolellaan. Lincolnin entinen tyttöystävä Veronica Donovan (Robin Tunney) yrittää todistaa Lincolnin syyttömyyttä.
     Viikon aikaraja tuottaa hieman vaikeuksia, mutta siinäkin ajassa ehtii sattua ja tapahtua. Luottamusta testataan ja ihmisiä kuolee. Ensimmäinen pakoyritys ei tuota tulosta ja on aika keksiä jotain muuta. Aika on kuitenkin loppumassa ja Michaelin täytyy pitää Lincoln elossa.
     Kaiken kaikkiaan kausi oli todellakin katsomisen arvoinen ja sai janoamaan lisää tätä mahtavuutta. Jokaisessa jaksossa tapahtui ja niistä piti katsoa jokainen, ettei pudonnut kyydistä kauhean kauas.

Jakson kesto: 43min
Jaksojen määrä: 22
Julkaisuvuodet: 2005-2006
Esityskanava: FOX (Yhdsyvallat), MTV3 (Suomi)
Genre: toiminta, jännitys, draama
Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti