tiistai 6. syyskuuta 2016

Doria etsimässä (2016)


Kuvahaun tulos haulle doria etsimässä

Nimi: Doria etsimässä (Finding Dory)
Suomen ensi-ilta: 26.8.2016
Ohjaaja: Andrew Stanton
Käsikirjoittaja: Victoria Strouse
Genre: animaatio, komedia, seikkailu
Pääosissa: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O´Neill, Diane Keaton, Eugene Levy, Idris Elba, Dominic West, Bill Hader, Sigourney, Weaver
Ikäraja: 7
Kesto: 1h 43min

Huonomuistinen välskärikala Dori elää onnellista elämää riutalla yhdessä Marlinin ja Nemon kanssa. Kun Dori sitten yhtäkkiä muistaa, että hänellä on perhe, joka saattaa kaivata häntä, kolmikko lähtee yhdessä huikealle seikkailulle valtameren halki etsimään Dorin vanhempia Kalifornian arvostetusta merieläinpuistosta, joka toimii eläinten hoitopaikkana ja akvaariona, Äitiään ja isäänsä etsiessään Dori saa apua kolmelta puiston mielenkiintoiselta asukkaalta: kärttyiseltä mustekalalta nimeltä Hank, jolla on tapana karata puiston henkilökunnalta; kaikupaikannustaitonsa menettäneeltä maitovalaalta nimeltä Bailey ja likinäköiseltä valashailta nimeltä Destiny. Puiston sokkeloissa seikkaillessaan Dori ja hänen ystävänsä huomaavat, miten taianomaisia asioita voi yllättäen löytää omista puutteistaan, ystävistään ja perheestään.

Arvostelu: Vuonna 2003 näin Nemoa etsimässä -elokuvan, ja se oli aivan mahtava. Nyt, en tiedä mitä odotin tältä jatko-osalta, mutta näkemäni ei vastannut aivan sitä. Tämä ei vain yltänyt samalle tasolle mikä ei sinänsä yllätä kun kyseessä on toinen osa. Niin se vain aina tuntuu menevän, että toinen osa on ensimmäistä huonompi.
     En kuitenkaan tarkoita, että tämä elokuva olisi ollut täysi katastrofi. En todellakaan. Se oli ihan katsottava, mutta vain kerran. Toista kertaa en tätä tekelettä tule varmaan katselemaan, ellen joskus unohda täysin mitä tässä tapahtui.
     Mutta siis, haluan anta sympatiapisteet päähenkilölle Dorille. Nuorelle kalalle, jonka lähimuisti reistailee ja pahasti. Mielestäni on hyvin mielenkiintoista, että vaikka hän ei muista lähitapahtumia, hänen muistinsa palautuu osittain muistiärsykkeiden avulla. Mutta mikä minä olen näistä aivotoiminnoista puhumaan, varsinkaan muistista ja miten se oikeasti toimii. Tai toimiiko se ollenkaan.
     Ensimmäisen osa tavoin, tässäkin elokuvassa etsittiin siis jotain/jotakuta. Hakusessa oli Dorin perhe ja muisti. Toimintaa mahtui viimeisilli metreille asti, vaikka tosin jossain kohtaa jo ehdin toivoa, että loppuisipa tämä elokuva tähän kommellukseen. Mutta ei. Asioita vain tapahtui toistensa perään ja elokuvalla ei tuntunut olevan loppua näkyvissä. Jossain kohtaa se kuitenkin loppui, onnellisesti totta kai.
     Eniten minua hämmensi se, miten ensimmäisen osan tapahtumat oli saatu liitettyä tähän tarinaan. Jossain kohtaa kertailtiin Nemon etsimistä ja asioista kerrottiin. En kyllä muistanut, että Dori oli myös ensimmäisessä osana, mutta kai se sitten oli.
     Mutta eihän elokuva voi olla huono, jos Paula Vesala on merimaailman johtaja tai joku muu kuka kiittää vierailijoita kaiuttimien kautta.
Arvosana: ***

Kuvahaun tulos haulle doria etsimässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti