torstai 22. syyskuuta 2016

Game of Thrones, kausi 1

Varoitus! Teksti sisältää juonipaljastuksia, eli lukeminen omalla vastuulla!
Kuvahaun tulos haulle game of thrones season 1
     Siitä on kauan kun aloitin tämän sarjan katsomisen. Enkä silloin katsonut kuin vain ensimmäisen kauden. Sitten en enää katsonut, koska ilman tekstityksiä ymmärtäminen vain meni liian vaikeaksi. Joten nyt on hyvä kokeilla uusiksi. Kiitos HBO siitä, sillä olen aina halunnut katsoa tätä sarjaa ja nyt minulla on siihen mahdollisuus. Tekstityksillä.
     Sarja siis pohjautuu George R.R. Martinin kirjoittamaan kirjaan "A Song of Ice and Fire". Itse en ole niihin vielä ehtinyt tutustua, mutta tarkoituksena olisi sitten kuin vain ehdin. Ensimmäinen kausi menee lähinnä siinä kun yrität pysyä perässä hahmoista ja paikoista. Kuka on kenenkin veli tai serkku ja kuka on etelästä tai pohjoisesta. Siinä sivussa pelkäät koska valkoiset kulkijat hyökkäävät ja petyt kun niin ei missään kodassa tapahdu; säpsähdät joka kerta kun joku kuolee mikä on hyvin yleistä; haluat skipata seksikohtaukset mutta silloin menettäisit puolet joka jaksosta; mietit kuka mahtaa kuolla seuraavaksi. Koska kyllä, tämä sarja on täynnä verta, seksiä, juonittelua ja pelkoa tulevasta.
     Tämä sarja on niin tunnettu ja katsottu, että en tiedä mitä tästä voisin kertoa mikä ei jo ole tiedossa. Paitsi sen, että ihastuin ja rakastuin tähän ensimmäiseen kauteen joten toisen kauden katsominen lähtee ihan juuri liikkeelle. Mutta niille kenelle kyseinen sarja ei ole tuttu, tässä pieniä tiedon murusia. Sarja sijoittuu Westerosin ja Essosin maanosiin, missä yhdeksän vuotta kestänyt kesä alkaa kääntyä kohti talvea. Westerosin Seitsemän kuningaskunnan valta on taisteluiden tanner, kun Lannisterit ja Starkit (muun muassa, ainakin ensimmäisellä kaudella) taistelevat vastakkain. Samaan aikaa pohjoisen Muurin takana taruolennot alkavat nousta piiloistaan. 
     Siinä taisi olla pääpiirteittäin koko homman juju. Ensimmäisellä kaudella tutustutaan moniin hahmoihin ja monille sanotaan hyvästit. Niin kuninkaalle kuin hänen oikealle kädelleenkin, monille urhollisille vasalleille ja Muurilla asuville Yövartion jäsenille.
     Mutta nyt on minun aikani jatkaa kohti seuraavaa kautta.

Jakson kesto: 50min
Jaksojen määrä: 10
Julkaisuvuosi: 2011 (Yhdysvallat), 2012 (Suomi)
Esityskanava: HBO (Yhdysvallat), Yle TV2 (Suomi)
Genre: draama, fantasia
Arvosana: ****
Kuvahaun tulos haulle game of thrones season 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti