maanantai 5. syyskuuta 2016

Teen Wolf, kausi 1

Varoitus! Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia, eli lukeminen omalla vastuulla!
Kuvahaun tulos haulle teen wolf season 1

     Toista kertaa tämän sarjan parissa. Edelleen se vain koukuttaa ja saa katsojan vain jatkamaan jaksosta toiseen. Ja voi kyllä, vaikka katson tätä sarjaa jo toista kertaa, siinä on asioita jotka ärsyttävät ja ihastuttavat.
     Ensimmäinen asia joka ärsyttää, on yhden päänäyttelijän (Tyler Posey) leuka. Miten se voi olla niin vino? Ei sillä, että se mitenkään huonontaisi tätä sarjaa, mutta hieman se aina häiritsee kun hän ruudulla hyppelee ja häärää.
     Toinen asia, sarjan visuaalisuuteen liittyvä asia, on ihmissusien ulkonäkö. Olen nähnyt monia versioita "ihmissusista" ja mielestäni tässä kohtaa ne näyttävät kauheilta. Siis ei pelottavan kauheilta, vaan sellaisilta suunnittelu hetkellä jotenkin vääristyneiltä mielikuvilta. Ne eivät vain näytä susilta (paitsi alfa) ja sarjassa eivät muuttumishetkellä luut vaihda paikkaa tai mitään vastaavaa. Pulisongit vain kasvavat siinä missä kynnetkin ja silmät vaihtaa väriä. Ei muuta? Omasta mielestäni se ei ole sutta nähnytkään.
     Mutta, se visuaalisten asioiden valittelusta. Siirrytään itse sarjaan.
     Teen wolf on amerikkalainen yliluonnollinen draama sarja, joka kertoo Scott McCallin (Tyler Posey) elämän suuresta muutoksesta. Häntä puree ihmissusi ja siitä sarja saa alkunsa. Scottin paras ystävä Stiles Stilinski (Dylan O´Brien) auttaa häntä muutoksen syövereissä. Kaksoiselämän rinnalla he yrittävät onnistua koulussa ja selvitä ystävien ja rakkaushuolien keskellä. Hommaa hankaloittaa ruumiit, joita alkaa ilmestyä vähän väliä. Sekä metsästäjät, niitä ei saa unohtaa. Perhe joka on jo vuosikymmeniä harjoittaneet ihmissusien surmaamista. Scottin ja Stilesin tavoitteena on selvittää kuka on Scottia purrut alfa. Samalla he yrittävät estää Scottia tappamasta täydenkuun aikaan.
     Ensimmäiseen kauteen mahtuu vaikka ja mitä. Parisuhde muodostuu ja ehditään jopa eroamaankin. Pientä kolmiodraamaakin saadaan tungettua vaikka mihin väliin, mikä on kai sitten ihan normaalia nuorten keskuudessa. Epätieto kasvaa ja vastauksia haluaa yksi jos toinenkin. Alfa on hakusessa, mutta löytyy vihdoin. Scott pyytää apua henkilöltä, joka ei ole varsinaisesti ystävä. Ihmisiä kuolee ja joka välissä tapellaan, niin fyysisesti kuin henkisestikin.
     Sille, joka etsii kevyttä katsomista hämäriin talviöihin, tämä ei ole ehkä se mitä suosittelisin. Mutta jos ei ole muuta tekemistä, suosittelen katsomaan edes ensimmäistä jaksoa pidemmälle, että nappaako. Sillä ensimmäinen jakso ei itseäni kauheasti saanut kiinnostumaan. Se oli vasta se toinen, tai kolmas. Tai ehkä viimeinen minkä takia haluan (ja halusin muutama vuosi sitten) katsoa myös toisen kauden.

Jakson kesto: 40min
Jaksojen määrä: 12
Julkaisuvuodet: 2011
Esityskanava: MTV (Yhdysvallat)
Genre: draama, toiminta, kauhu
Arvosana: ***

Kuvahaun tulos haulle teen wolf season 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti