maanantai 10. lokakuuta 2016

American Horror Story, kausi 1

Kuvahaun tulos haulle american horror story kausi 1
HUOM! Sisältää juonipaljastuksia!

Kuka haluaa astua kylän tunnettuun murhataloon? Mitä tapahtui kaikille niille, jotka sinne muuttivat? Kuolivatko he kaikki? Kuka tietää totuuden?
     American Horror Story on antologinen sarja jonka jokaisella kaudella on eri tarina ja henkilöhahmot. Jokainen kausi käsittelee yliluonnollisten voimien aiheuttamia pelkoja ja jokapäiväisiä kauhuja.
     Ensimmäisellä kaudella päästään tutustumaan murhataloon, jossa asukkaat eivät halua kovin kauaa asua. Mutta ehtivätkö he lähteä ennen kuin on liian myöhäistä? Jokainen kauden jakso vie tarinaa kohti päämäärää, nopeasti ja tarkasti. Samalla pudotellaan tiedon jyviä ja tarina selkiytyy katsojalle.
     Jokainen jakso alkaa takaumalla, johon loppu jakso perustuu. Ensimmäisten jaksojen aiheuttama hölmistys ja epätieto saa vastauksia pikkuhiljaa. Ja kun lopulta viimeinen jakso koittaa, tarina on ehjä kokonaisuus, eikä aukkoja jää.
     Itse miettisin ja harkitsin tämän sarjan katsomista pitkään. Se kummitteli takaraivossa, mutta koska kauhu ei ole minun juttu, sarja jäi pitkäksi aikaa katsomatta. Sitten tapahtui jotain ja olin katsonut ensimmäisen jakson. Se aiheutti niin paljon kysymyksiä, että oli aivan pakko jatkaa ja ennen kuin huomasinkaan, ensimmäinen kausi oli tullut katsottua. Ja mitä kauhuun tulee? Tämä sarja sisälsi ällö-kauhua. Pelästymisiä ei tullut kovinkaan montaa, mutta kyllä niitäkin mukaan mahtui. Enemmänkin tämä oli sellaista mielen sekoittamista, että ei mitään rajaa. Ja omalla kohdalla se toimi paljon paremmin kuin "normaali" kauhu. Tietenkin yliluonnollisuus vei osan siitä kauhusta pois.
     Tähän ensimmäiseen kauteen oli saatu kiteytettyä paljon. Paljon hahmoja, tapahtumia, kuolemia, tarinoita, kieroutumia. Psyykkisesti häiriintyneitä ihmisiä oli enemmän kuin tarpeeksi. Mutta silti, en voi kuin kehua tätä sarjaa, näyttelijöitä, musiikkia, lavasteita. Kaikki näytti ja tuntui niin aidolta. Tunnarin kuviin ei tottunut missään vaiheessa, vaan mieluummin käänsi katseen pois. Nyt siis voin enää jännityksellä odottaa mitä toinen kausi tuo tullessaan.

Jakson kesto: 40-45min
Jaksojen määrä: 12
Julkaisuvuosi: 2013
Esityskanava: FX
Genre: kauhu, erotiikka, trilleri, antologi
Arvosana: ****

Kuvahaun tulos haulle american horror story season 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti