maanantai 28. marraskuuta 2016

American Horror Story, kausi 2

HUOM! Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Kuvahaun tulos haulle american horror story season 2En tiedä mitä sanoisin tästä kaudesta. Aluksi ajattelin, että mielisairaalan elämään tutustuttava kausi on varmasti oikein mielenkiintoinen. Ja kyllähän se olikin. Mutta se oli myös mitä oudoin ja epämääräisin. Kauden idea ei tuntunut selkenevän missään kohtaa. Oliko tarkoitus kertoa Verinaamasta? Miten alienit liittyivät mihinkään? Mikä on Juden tarina? Saako Lana tarinansa tehtyä?
     Kausi ei tuntunut loppuvan koskaan ja jossain vaiheessa tämän katseluun tuli pitkiäkin taukoja kun tarina vain ei ollut niin mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava. Kaudessa oli kyllä omanlaistaan kauhua, sellaista kun mielisairaala jo itsessään ajatuksena luo. Silti jäin odottamaan tältä kaudelta vielä jotain. Ja paljon.
     Ensimmäiseen kauteen verrattuna tässä kaudessa siirryttiin hyvin vähän ajassa mihinkään suuntaan. Aivan kauden alussa näytettiin nykyajan tapahtumia, mutta muuten tarina keskittyi vain ja ainoastaan siihen kun mielisairaala oli voimissaan. Toki Juden päätymisestä nunnaksi ja hänen aikaisemmasta elämästä hieman kerrottin. Viimeisessä jaksossa palattiin taas nykyhetkeen ja kerrottiin tarinan loppu.
     Tähän kauteen oli mielestäni tungettu aivan liikaa asioita. Verinaama oli hyvin suuressa osassa tätä tarinaa ja sen ymmärrän ja kaikki siihen liittyvä. Alienit, paholainen ja kuoleman enkeli olivat kuitenkin sellaisia, mitkä tekivät tästä kaudesta sekamelskan jonka keskeltä ei meinannut löytää mitään ideaa. Tarina vyöryi eteenpäin niin nopeasti, että asioita ei ehditty selitellä. Ja samalla tuntui kuin mielisairaalan elämä olisi paikoilleen pysähtynyttä.

Jaksojen määrä: 13
Jaksojen kesto: 45min
Julkaisuvuosi: 2014
Esityskanava: Sub
Genre: kauhu, erotiikka, trilleri, antologia
Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti