keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Good Witch, kausi 1


HUOM! Teksti sisältää juonipaljastuksia!

Kuvahaun tulos haulle a good witch, season 1     Good Witch on Middletonin asukkaista kertova sarja. Jaksoissa pääsee seuraamaan muutaman asukkaan elämää läheltä: Bell, Book & Candle -kaupan omistaja Cassie joka tuntuu tietävän kaiken ennalta; uutena kylään muuttanut lääkäri Sam ja hänen teini-iän myllerryksissä oleva poika, Nick; Cassien tytär Grace joka haluaa nähdä kaikissa hyvää ja yrittää pitää perheensä kasassa. Heidän elämäänsä vaikuttaa monet tekijt ja hahmot. Muutoksia tapahtuu koko kauden ajan ja suhdekuviot ja epävarmuudet vaihtelevat melkeinpä joka jaksossa.
     Good Witch on sellainen sarja jossa juoni etenee koko ajan, jos varsinaista juonta edes on. Kuitenkin jaksot liittyvät jotenkin aina edelliseen, mutta samalla jokaisessa on oma juttunsa mitä käsitellään. Ihmiset muuttuvat ja kasvavat (fyysisesti ja henkisesti) ja ihmissuhteet vaihtavat muotoaan ja syventyvät. Kuitenkaan taikuutta tai mitään yliluonnollista sarjassa ei ole, vaikka nimi niin antaakin ymmärtää. Sarjassa vain on hyvin paljon hetkiä kun Cassie "tietää" mitä tapahtuu milloinkin ja hän saa tuntemuksia tapahtumista.
     Pääosassa siis seurataan Cassien elämää ja sitä miten hän pystyy pienillä tuuppauksilla auttamaan muita lähellään. Hän ei painosta. Hän antaa jokaisen tehdä oman valintansa. Hän vain antaa neuvon tai sanoo jotain, esimerkiksi pienen pätkän kirjasta. Muita auttaessaan hän ei kuitenkaan välty omilta ongelmiltaan, joita tulee aivan yhtä usein kuin toisillekin.
     Kun aloin katsomaan ensimmäistä jaksoa ajattelin, että tämä sarja sisältäisi enemmän yliluonnollisia asioita. Siinä kohtaa siis hieman pettysin kun näin ei tapahtunut. Muuten olin kuitenkin hyvin tyytyväinen tähän ja katsoin kauden mielelläni loppuun asti. Viimeisen jakson loppu sai janoamaan lisää ja nyt odotan, että pääsen jostain katsomaan toisen kauden.

Jaksojen määrä: 10
Jaksojen kesto: 40min
Julkaisuvuosi: 2015
Genre: draama, fantasia
Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti