maanantai 28. marraskuuta 2016

Reign, kausi 1

HUOM! Teksti sisältää juonipaljastuksia!

Kuvahaun tulos haulle reign season 1     Tämä on (taas) yksi niistä sarjoista joita olen katsonut muutama vuosi sitten, mutta jostain syystä kiinnostukseni on lopahtanut ja sarja on jäänyt unholaan. Kunnes nyt halusin taas alkaa katsoa tätä ja päätin aloittaa alusta asti.
     Ensimmäiseen kauteen mahtuu yhtä jos toistakin tapahtumaa. Mary yritetään murhata luostarissa ja hänet kiikutetaan Ranskan hoviin, missä häntä odottaa hänen kihlattunsa, Francis. Hovissakin Mary yritetään murhata, muutamaan otteeseen. Myös Maryn leidit ovat vaarassa, jokainen omalla tavallaan jossain kohtaa. Kolmiodraamalta ei vältytä. Maryn anoppi tekee mitä vain säilyttääkseen poikansa hengen. Metsässä kulkee Pimeys. Hullu kuningas aiheuttaa kohua ja murheita.
     Tähän yhteen kauteen mahtuu niin paljon asiaa ja tapahtumia, että kaikkia ei voi edes muistaa. Ja omasta mielestäni tämän kauden olisi oikein hyvin voinut jakaa kahteen, hieman lyhyempään kauteen. Mutta se ei ole minun päätettävissä, joten tähän kai on tyydyttävä. Sen lisäksi minun on varmaan myös tyydyttävä siihen, miten paljon tämä sarja tuo mieleen Game of Thronesin. Tämä vain on vähemmällä rahalla tehty ja sota käydä yhden hovin sisällä. Mutta muuten? Hyvin paljon yhtäläisyyksiä.

Jaksojen määrä: 22
Jaksojen kesto: 45min
Julkaisuvuosi: 2014
Esityskanava: AVA
Genre: historiallinen, fantasia, romantiikka, draama
Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti