torstai 15. joulukuuta 2016

Girls, kausi 1

Kuvahaun tulos haulle girls season 1
HUOM! Teksti sisältää juonipaljastuksia!

Sarjoja, joiden jaksot kestävät puolituntia, on mielestäni hyvin vaikea löytää. Ainakaan sellaisia mitä jaksaa oikeasti katsella. Nyt kuitenkin löysin sellaisen. Tätä sarjaa katsellessa saa nauraa, pystyy samaistumaan hahmoihin ja voi ihmetellä, että miksi he noin tekivät.
     Girls kertoo neljästä hyvin erilaisesta tytöstä/naisesta joista kolme on ennestään ollut kavereita ja yksi tulee kuvioihin mukaan serkussuhteen kautta. Sarjassa seurataan heidän elämiä ja valintoja jotka vievät tarinaa eteenpäin. Eniten kuitenkin seurataan Hannahin (Lena Dunham, sarjan luoja) elämää.
     Kausi alkaa sillä kun Hannahin vanhemmat toteavat hänelle, että hänen on aika hankkia palkallinen työpaikka. Ja että hän ei saa enää rahaa vanhemmiltaan. Siitä alkaa Hannahin vaikeudet ja kova pohdinta siitä, mitä pitäisi tehdä ja mikä on hänen juttunsa. Samaan aikaan hänen vanha ystävättärensä Jessa (Jemima Kirke) muuttaa New Yorkiin serkkunsa Shoshanna Shapiron (Zosia Mamet) luokse. Hän tuo omat ongelmansa tarinaan. Hannahin kämppäkaveri Marnie (Allison Williams) on epävarma parisuhteestaan ja on kahdenvaiheilla päättää sen. Pitkään kestänyt parisuhde on kuitenkin turvallinen ja päätös on vaikea.
     Kauden aikana jokainen näistä neljästä nuoresta kasvaa ihmisinä. Alussa he kaikki tuntuvat siltä, etteivät tiedä keitä ovat ja mitä heidän pitäisi tehdä. Loppua kohden kasvua ja irtiottoja alkaa näkyä. Jokainen oppii itsestään ja toisista uusia puolia. Lähentääkö vai vahvistaako se? Se jää ensimmäisen kauden viimeisen jakson jälkeen suureksi kysymykseksi.
     Kausi etenee vaivatta ja jaksot kuluvat nopeasti. Dramaa mahtuu mukaan vaikka millä mitalla, mutta vastapainoksi on myös sitä rentoa oleskelua ja huumoria. Tätä sarjaa katsellessa ei tarvitse miettiä mitään. Tai sitten voi pohtia vaikka miten paljon. Parasta tässä sarjassa mielestäni on kuitenkin se miten hyvin hahmojen erilaisuus on tuotu esiin. Ja se, että tässä sarjassa elämä kuvataan sellaisena kuin se on. Kuvataan se ruusuilla tanssahtelu ja piikikkäät oksat siellä välissä.

Jaksojen määrä: 10
Jaksojen kesto: 30min
Julkaisuvuosi: 2012
Esityskanava: HBO, Yle TV2
Genre: komedia, draama
Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti