sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Game of Thrones, kausi 6

HUOM! Teksti sisältää juonipaljastuksia, eli lukeminen omalla vastuulla!

Kuvahaun tulos haulle game of thrones season 6

     Tähän asti ilmestyneille kausille olen kaikille antanut neljä tähteä, ainakin. Tämän kauden kohdalla en nyt valitettavasti voi niin paljoa antaa, vaan joudun sen viimeisen tähden puolittaa. Ei sillä, etteikö tämä kausi olisi ollut tehty aivan yhtä hyvin kuin edeltävätkin. Tapahtumia riitti ja lavasteet oli hyviä ja näyttelijät osasivat hommansa. Tästä kaudesta kuitenkin puuttui mielestäni se jokin. Se jokin, joka hävisi kaikkien niiden taisteluiden ja hieman ehkä jopa tylsien kohtien alle.
     Kauteen sisältyy Sansan karkumatka Muurille ja sitten matka takaisin Talvivaaraan valloittamaan se Starkin nimen alle uudestaan. Valloitus ei ole helppo, mutta apua tulee yllättävältä taholta. Samaan aikaan Theon matkustaa takaisin Rautasaarille. Sieltä hän joutuu kuitenkin pakenemaan siskonsa kanssa meren toiselle puolen. Kaksi kansaa yhdistyy ja matka kohti suurta sotaa alkaa. Kuninkaan satamassa tapahtuu myös, kuten aina. Kirkko ja hallitus yhdistyy, mistä Cersei ei pidä. Hänen oikeudenkäyntiin tulee muutos, joka ajaa Cersein tekemään uusia suunnitelmia. Suunnitelmien lopputulos on se, että kaupungin septi räjähtää, Tommen tekee itsemurhan ja Cersei nousee valtaan. Tapahtumat saavat aikaan sen, että Dorne saa liittolaisen.
     Aryan matka kauden aikana on ehkä ihmeellisin ja mielenkiintoisin. Samaan aikaan kun muualla soditaan ja porukkaa kuolee ja ne ketkä jää henkiin liittoutuvat mitä ihmeellisimpien henkilöiden kanssa, Arya elää omaa elämäänsä ja muuttuu viattomasta tytöstä murhaajaksi. Kauden alussa hän on sokea, mutta muutamien harjoitteiden jälkeen hän saa näkönsä takaisin. Hänen koulutus ei kuitenkaan lopu siihen, vaan hänen täytyy tappaa eräs näyttelijä. Arya kuitenkin ystävystyy näyttelijän kanssa eikä suostu tappamaan tätä. Tästä seuraa rangaistus joka on tappaa Aryan. Hänestä on kuitenkin jo ehtinyt kehittyä taitava taistelija ja hän pääsee pakoon. Kauden lopussa hän jatkaa omalle listalleen nimeämiensä henkilöiden tappamista.
     Kaikkein eniten kysymyksiä aiheuttaa Bran, josta tule kolmisilmäinen korppi. Hänen tarkoitus ei ole vieläkään tullut esiin, mutta hänen näkynsä aukaisevat koko sarjan vallinneita kysymyksiä.
     Kaiken kaikkiaan tämä kausi oli kyllä hyvä. En kiellä sitä. Tässä kaudessa ei kuitenkaan tuntunut tapahtuvan loppujen lopuksi oikeastaan mitään, vaikka asiat etenivätkin. Viimeisissä jaksoissa vaan sodittiin eikä mitään muuta tapahtunut. Ja kuten edellä mainitsin, jotkin kohdat olivat jopa tylsiä katsoa ja ne olisi voinut hypätä ihan hyvin yli. Kaudessa oli myös paljon hyvää ja moni kysymys sai vastauksen. Toki uusia kysymyksiä syntyi myös. Tämän kauden pohjalta en kuitenkaan odota kovin innolla seuraavaa, sillä luvassa on mitä luultavimmin vain sotaa. Kaikki vastaan kaikki -meinigillä. Samalla kuitenkin haluan tietää miten tässä kaudessa kerrotut paljastukset vaikuttavat myöhemmin. Eli omalla tavallaan odotan innoissani seuraavaa kautta. Hyvin ristiriitaista.

Jaksojen määrä: 10
Jaksojen kesto: 50min
Julkaisuvuosi: 2016
Esityskanava: HBO, YleTV2
Genre: fantasia, draama
Arvosana: ***½

Kuvahaun tulos haulle game of thrones season 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti