maanantai 16. tammikuuta 2017

Girls, kausi 2

HUOM! Teksti sisältää juonipaljastuksia, eli lukeminen omalla vastuulla!

     Jos minun täytyisi kuvailla tätä kautta yhdellä sanalla, sanoisin "epätoivoinen". Tai ehkä mielummin "raivokas". Tai jotain noiden kahden väliltä. Sillä noita kahta tämä kausi todellakin oli, kaiken muun lisäksi.
     Tämä toinen kausi oli niin täynnä surua, pakko-oireita, vihaa, kasvamista ja aivan lopussa pieniä onnen hiukkasia. Tämä kausi opetti hahmoista aivan uusia puolia. Jokainen heistä koki asioita, jotka kasvattivat heitä ihmisinä ja ystävinä. He oppivat jotain uutta itsestään. Heistä tuli vielä enemmän sellaisia hahmoja, joihin katsoja pystyy samaistumaan.
     Kauden päätähtenä toimi edelleen Hannah, jonka ura otti askeleen eteenpäin ja sitten taaksepäin. Hänen lukio-aikaiset pakko-oireet tekivät paluun ja hän menetti ystävän. Tai kaikki ystävät, kuten hän itse ajattelee. Lopulta hän kuitenkin löysi ystävän yllättävältä suunnalta.
     Lisäksi kaudella pyöri edelleen Marnie, joka etsi elämälleen tarkoitusta ja rakkautta. Kummankin haku tuotti vaikeuksia, katsotaan kestävätkö hänen valinnat vielä seuraavalle kaudelle. Sitten ei saa unohtaa upeaa, villiä Jessaa, jonka perhesuhteista saatiin hieman lisätietoa. Ja sitten, hän lähti ilman selityksiä. Ja vielä viimeisenä neljäs sarjan tytöistä, Shoshanna, jonka elämä ei sekään ole enää ruusuilla tanssimista. Hän alkaa epäilemään omaa suhdettaan ja petos muuttaa kaiken.
     Haluaisin vielä mainita yhden henkilön joka on mielestäni aivan mahtava ja mainitsemisen arvoinen hahmo. Nimittäin Adam. Ensimmäisellä kaudella hän enemmän ja vähemmän seurusteli Hannahin kanssa. Tällä kaudella hän kuitenkin jatkoi elämäänsä sinkkuna ja löysi vahingossa uuden rakkauden. Hän kasvoi aikuisemmaksi ja selkeästi käsitteli tunteitaan ja kehitti itseään niiden myötä ihmisenä. Silti hän ei muuttunut liikaa siitä ääliöstä, joka hän oli ensimmäisellä kaudella. Rippeitä ajattelemattomuudesta ja malttamattomuudesta oli siellä täällä. Juuri sopivasti.
     Draamaa tässä kaudessa oli enemmän kuin tarpeeksi. Jokainen valitteli omaa elämäänsä ja yritti pilata toisten onnellisuuden. Kukaan ei kuunnellut toista tai sitten esitettiin kaiken olevan hyvin. Mutta mihin jäi komedia? Sitä jäin toden totta kaipaamaan tältä kaudelta. Ensimmäisessä sitä oli jonkin verran. Tässä tuskin lainkaan. Ellei jotain yksittäisi letkautuksia joka toisessa jaksossa lasketa. Ja minä en laske. En toki väitä etten olisi hymyillyt kertaakaan tätä kautta katsoessani. Hymyilin kyllä. Vahingon ilosta.
     Tämä kausi kyllä oli edeltäjänsä tavoin hyvää sunnuntai-illan katseltavaa kun ei ole mitään muuta tekemistä ja haluaa vain rentoutua ja olla ajattelematta mitään. Siihen tämä sopii edelleen. Jokaisessa jaksossa on oma juttunsa, mutta jollain tavalla asiat liittyy aina toisiinsa. Eli jos nukahtaa ennen jakson loppua, ei aivan totaallisesti putoa kärryiltä, mutta ehkä joissain kohtaa voi miettiä "että mitä ihmettä tässä tapahtui?".

Jaksojen määrä: 10
Jaksojen kesto: 30min
Julkaisuvuosi: 2013
Esityskanava: HBO, YleTV2
Genre: komedia, draama
Arvosana: ****Ei kommentteja:

Lähetä kommentti