keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Girls, kausi 4     Neljäs kausi, ehkä paras näistä kaikista. Draamaa ja itkua löytyi edelleen, mutta myös syvempi tarina. Jokainen hahmo kasvoi taas yhden sykäyksen ja sitä kehitystä on ollut aivan mahtavaa katsoa.
     Kauden alussa Hannah muuttaa Iowaan kirjailijan-opiskeluidensa perässä, jättäen murtuneen Adamin taakseen. Opiskelut eivät kuitenkaan suju ihan niin kuin Hannah on suunnitellut ja hän päättää lähteä takaisin kotiin ja keksiä uuden unelman elämälleen. Kotiin paluu ei kuitenkaan ole mieluinen, sillä Adam on lähentynyt Jessan kanssa, kuka on parittanut Adamille erään ystävänsä. Soppa on valmis ja kauden draamaputki saa hyvän alun.
     Samaan aikaan Marnie tekee lähempää tuttavuutta musiikkitoverinsa Desin kanssa. Kauden aikana heidän suhteensa kehittyy ja kehittyy ja lopulta he päätyvät kihloihin. Heidän suhteensa ei kuitenkaan ole tasaista, kuoppia ja mutkia ilmestyy milloin minkäkin oven takaa. Marnie kuitenkaan ei välitä mistään, vaan aikoo pitää Desistä kaikin tavoin kiinni, kunhan musiikkiura ei ota kolhuja.
     Muiden jahkaillessa parisuhteidensa kanssa, Shoshanna saa lopulta koulunsa päätökseen ja alkaa etsiä töitä. Homma ei kuitenkaan ole helppo ja nainen turhautuu. Kauden lopulla Shoshanna kuitenkin saa työpaikan, mutta sen vuoksi hän joutuu muuttamaan. Ja kauas. Juuri alkanut parisuhde kokee sen kautta kolhun, mutta Shoshanna haluaa uusiin ympyröihin ja nousee koneeseen.
     Omalla tavallaan kausi tuntui melko yksitoikkoiselta ja samoja asioita jauhettiin aika paljon. Hannahin ja Adamin suhde oli edelleen keskiössä, mikä alkaa jo pikkuhiljaa tympimään. Tämän kauden lopussa kuitenkin Hannah tekee päätöksen, joka yllätti ainakin minut. Eniten kuitenkin itseäni harmittaa se, että Jessan touhuja kuvattiin aika vähän edellisiin kausiin verrattuna. Eihän niissäkään ole paljoa tästä naisesta puhuttu, sillä suurimman osan ajasta hän on viettänyt ties missä. Nyt olisin kuitenkin halunnut saada tietää hänestä hieman lisää kun hän kerran oli koko ajan lähettyvillä. Mutta ehkä seuraavalla kaudella päästään viimein vähän syvemmälle siihenkin hahmoon. Muiden elämä kun tässä alkaa jo pikkuhiljaa tulla tutuksi.

Jaksojen määrä: 10
Jaksojen kesto: 30min
Julkaisuvuosi: 2015
Esityskanava: HBO, Yle TV2
Genre: draama, komedia
Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti