keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Stranger Things, kausi 1

HUOM! Teksti sisältää juonipaljastuksia!


     Ensimmäisen jakson nähtyäni olin sitä mieltä, että todellakin haluan katsoa tätä lisää. Toisen jakson jälkeen taas olin sitä mieltä, että ei enää ikinä. Onneksi kuitenkin jatkoin vielä katsomista, sillä sarja parani koko ajan. Kausi pyöri täysin juonen ympärillä, eikä mitään sivupolkuja lähdetty kulkemaan oikeastaan ollenkaan. Homma pysyi hanskassa ja juttu eteni juuri sopivaa vauhtia, että siinä vielä pysyi katsojakin mukana.
     Sarja sijoittuu kuvitteelliseen Hawkinsin kaupunkiin. Eräänä iltana sattuu ja tapahtuu. Eräs pieni poika katoaa ja jostain ilmestyy nuori tyttö. Tyttö ei kuitenkaan ole normaali, vaan hänellä on psykokineettisiä voimia. Myöhemmin katoaa myös eräs tyttö kotibileistä, mutta poliisi ei suostu liittäämään tapahtumia yhteen. Sheriffi kuitenkin päättää alkaa tutkia asiaa perinpohjaisesti ja hän löytää totuuden. Mutta totuus ei ole sellainen mitä hän odotti. Eikä totuus ole kenenkään mieleen. Mitä tekemistä salaisella rakennuksella keskellä metsää on kaiken kanssa? Entä miksi salainen Yhdysvaltain hallinnon alaisuudessa toimiva järjestö haluaa peitellä ja salata tapahtumat? Kuka on ystävä ja kuka vihollinen? Kuka on tulossa hulluksi, vai onko kukaan?
     Jokainen kysymys saa vastauksen. Melkein. Viimeinen jakso herättää liudan uusia kysymyksiä, mutta niistä jokainen saa varmasti vastauksen toisella kaudella. Sen pitäisi ilmestyä tämän vuoden (2017) aikana ja odotan sitä innolla. Tämä ensimmäinen kausi vain oli aivan uskomaton ja jaksot olisi halunnut katsoa kaikki putkeen. Juonenkäänteet, musiikki, näyttelijät. Aivan mahtavia kaikki. En voi tarpeeksi ylistää tätä sarjaa, vaan voin vain kehottaa teitä katsomaan tämän Netflixistä ja kokemaan itse. Ja älkää luovuttako ensimmäisten kahden jakson aikana vaan jatkakaa sinnikkäästi eteenpäin.

Jaksojen määrä: 8
Jaksojen kesto: 45min
Julkaisuvuosi: 2016
Genre: jännitys, kauhu, sci-fi
Arvosana: *****Ei kommentteja:

Lähetä kommentti