keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Manchester by the Sea (2016)

Nimi: Manchester by the Sea
Suomen ensi-ilta: 24.2.2017
Ohjaaja: Kenneth Lonergan
Käsikirjoittaja: Kenneth Lonergan
Genre: draama
Pääosissa: Casey Affleck, Michelle Williams, Lucas Hedges, Kyle Chandler
Kesto: 2h 17min

     Isoveljensä Joen kuoleman jälkeen Lee Chandler järkyttyy kuullessaan että Joe on nimennyt hänet poikansa Patrickin huoltajaksi. Vastentahtoisesti Lee palaa Manchester-by-the-Seahin 15-vuotiaan Patrickin luokse. Samalla hän joutuu kohtaamaan menneisyytensä, joka erotti hänet vaimostaan Randista ja kyläyhteisöstä, jossa hän oli kasvanut. Yhdessä Lee ja Patrick yrittävät totutella elämään ilman Joeta - perheen yhdistävää voimaa.

Arvostelu: Minun on nyt pakko todeta, että odotin näkeväni ihan jotain muuta kun menin tätä katsomaan. Odotin enemmän toimintaa. Odotin enemmän tapahtumia. Odotin parempaa juonta. Odotin jotain, mistä saisi kiinni. Odotuksiini ei vastattu.
     Elokuvassa oli ne hyvät ja huonot hetket. Hyviä hetkiä vain oli kovin vähän, niin juonellisesti kuin hahmojen elämässäkin. Ja karu totuus on se, että meinasin monta kertaa nukahtaa tätä katsoessani. Ja jos en olisi ollut elokuvateatterissa vaan omalla sohvalla, niin olisin varmasti keskeyttänyt katsomiseni ja vaihtanut elokuvan johonkin toiseen. En vain voi sille mitään, sillä tämä elokuva vain oli todella puuduttava sillä mitään ei tapahtunut. Ja aina kun taustalla soi musiikki, niin se kuulosti samalta naisen surulliselta hoilaamiselta. Ei siis pisteitä siitäkään.
     Elokuvan alussa oli myös hyvin hämmentävää kun hypeltiin ajassa taaksepäin. Siinä kohtaa putosi aina hetkellisesti pois kärryiltä ja juuri kun oli saamassa aiheesta kiinni, niin palattiin hetkellisesti nykyhetkeen ja sitten taas hypättiin menneisyyteen. Hyvin sekavaa.
     Ainoa hyvä asia koko elokuvassa tuntui olevan näyttelijät. He osasivat hommansa ja yrittivät parhaansa. Harmi vain, että se ei riittänyt tekemään tästä elokuvasta kovin elämyksellistä. Eli suoraan sanoen en tykännyt tästä elokuvasta yhtään. Elokuvan idea kyllä oli hyvä, mutta toteutus ei todellakaan vastannut odotuksiani.

Arvosana: *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti