sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Warcraft: The Beginning (2016)

Nimi: Warcraft: The Beginning
Suomen ensi-ilta: 10.6.2016
Ohjaaja: Duncan Jones
Käsikirjoittaja: Charles Leavitt, Duncan Jones
Genre: toiminta, seikkailu, fantasia
Pääosissa: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Robert Kazinsky, Daniel Wu
Kesto: 123min

Azerothin rauhallinen valtakunta on sodan kynnyksellä, kun sen asukkaat kohtaavat pelottavan valloittajakansan. Omaa kuolevaa maailmaansa pakenevat örkkisoturit ovat valinneet heidän asuinpaikkansa uudeksi alusmaakseen. Kun kahden maailman välille avautuu portaali, yhtä armeijoista uhkaa tuho valloittajan käsissä, toista riutuminen sukupuuttoon. Toisiaan vastaan käyvistä joukoista nousee kaksi sankaria, joiden kohtaaminen määrää heidän perheensä, kansansa ja kotinsa kohtalon.
     Näin alkaa huikea saaga vallasta ja uhrauksista. 
     Sodalla on monet kasvot ja jokainen taistelee jonkin asian puolesta.

Arvostelu: En ole koskaan varsinaisesti pelannut kyseistä peliä, vaan lähinnä katsellut toisten pelaamista. Minulla ei siis ollut oikeastaan mitään käsitystä hahmoista tai tarinasta tai mistään ennen tätä elokuvaa. Ja nyt elokuvan katsomisen jälkeen minulla on pieni käsitys, mutta silti tuntuu kuin joku olisi työntänyt minut suohon josta minun pitäisi jotenkin päästä annettujen tietojen avulla ylös. 
     Ennen elokuvaa minulle kerrottiin, että sen tapahtumat sijoittuvat ajalle ennen pelin tarinaa. Siinä oli oikeastaan ainoat lähtötietoni ja sen avulla lähdin katsomaan tätä elokuvaa ja muovaamaan omaa käsitystäni. Ja minun on pakko myöntää, että pidin tästä todella paljon. Jotkin asiat jäivät hieman hämärän peittoon ja ilman vieressä istuvaa selostajaa moni asia olisi jäänyt kysymysmerkiksi. Silti tykästyin kovasti tarinaan ja juoni eteni mukavaa tahtia. Tylsiä kohtia ei muodostunut missään kohtaa, koko aika oltiin menossa tai tulossa. Elokuva minun makuuni.
     Juonen lisäksi pidin elokuvan musiikeista. Mahtipontista ja teemaan sopivaa. Eikä näyttelijöissäkään ollut mitään vikaa. Sen lisäksi on aivan mahtavaa katsoa kun editoinnit on osattu tehdä hyvin (onhan elokuvan tekijöillä siitä jo monen vuoden kokemus kun ovat peliä tehneet). Kaiken kaikkiaan siis aivan mahtava kokonaisuus ja katselukokemus. Voin siis lämpimästi suositella tätä elokuvaa kaikille, joita toiminnallinen fantasia kiinnostaa. Warcraftin ei muuten tarvitse kiinnostaa tätä katsoessa. Anna vain tunteen viedä mukana ja nauti.
Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti