tiistai 28. marraskuuta 2017

Game of Thrones, kausi 7

HUOM! Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Edellisissä kausissa hoettu "Winter is coming", vaihtuu vihdoin "Winter is here"-hokemaan. Ihanaa, tätä on odotettu. Kuuden kauden ajan ollaan odotettu, pelätty, väheksytty. Nyt se on täällä, eikä kaikkien usko ole vieläkään kääntynyt totuutta kohti. Liittoumia yritetään tehdä myös vihollisten kanssa. Sillä nyt kaikkia uhkaa uusi vaara, mikä ei katso ketään ystävällisesti silmiin.
     Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan ja ongelmia syntyy, jotkut ovat suurempia kuin toiset. Kuolemaa ei päästä enää pakoon ja luottamus myös niihin läheisiin punnitaan uudelleen.
     Tällä kaudella kuolee paljon ihmisiä, tuttuja ja uusia. Silti homma ei näin katsojan silmiin oikein tuntunut etenevän koko kauden aikana mihinkään. Kyllä, jotkin asiat olivat emnneet eteenpäin ja "tärkeitä" hahmoja kuoli. Silti, lopputilanne tuntuu (muutamia lisäyksiä lukuunottamatta) melkeinpä samalta kuin kauden alkutilanne.
     Kaikesta huolimatta, minun on pakko antaa tälle kaudelle neljä tähteä. Sillä vaikka juonen sisältö ei ollut kovin eteenpäin vievää, on sarja tehty muuten niin hyvin, että vähemmät tähdet eivät onnistu. Ehkä viimeidelle kaudelle myös juoni saadaan uusiin sfääreihin, jolloin viides tähti on ansaittu.

Jaksojen määrä: 7
Jaksojen kesto: 50min
Julkaisuvuosi: 2017
Esityskanava: HBO, YleTV2
Genre: fantasia, draama
Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti