perjantai 3. marraskuuta 2017

Grimm, kausi 1

HUOM! Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia!

     Grimm on sarja, mitä olen joskus katsonut muutaman jakson, mutta jostain syystä lopettanut. Nyt kuitenkin aloitin sarjan katsomisen uudelleen, paremmalla menestyksellä. Kyseessä on siis sarja, missä jokaisessa jaksossa on oma tarinansa ja sen lisäksi jossain taustalla kulkee koko kauden/sarjan läpi kuljettava juoni. Ja mistä tässä sarjassa on siis kyse? Poliisista joka saa teitää olevansa grimm, eli henkilö kuka näkee joidenkin ihmisten "todellisen muodon".
     Ensimmäinen kausi siis lähtee siitä liikkeelle, että Nick (se poliisi) saa tietää olevansa grimm. Hän alkaa tutukia, että mitä se grimmiys sitten tarkoittaa, samalla kun hän yrittää hoitaa hommansa poliisina. Hänen elämässään alkaa sattua ja tapahtua, eikä kukaan tunnu olevan turvassa. Nick tutustuu erääseen henkilöön (Monroe), kuka on wesen (eli henkilö, joka pystyy muuttumaan ja kenen "todellisen muodon" Nick näkee). Monroesta tulee Nickin hyvä ystävä joka auttaa Nickiä erilaisissa ongelmissa.
     Itselleni fantasia on se juttu, minkä takia saatan olla hieman puolueellinen kun tätä arvostelen. Yhdestä asiasta en kuitenkaan voi valehdella, sarjan editointi. Siinä kohtaa täytyy muistaa, että kyseessä on jo muutaman vuoden vanha kausi, eli laatu on sen mukaista. Muuten minulla ei ole tästä oikein mitään huonoa sanottavaa. Kausi oli hyvä ja sitä oli mukava katsoa. Ei mikään tajunnan räjäyttävä elämys, mutta kuitenkin. Ihan katsottava ja suositeltava.

Jaksojen määrä: 22
Jaksojen kesto: 43min
Julkaisuvuosi: 2011
Genre: toiminta, kauhu, fantasia, draama, mysteeri
Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti