sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Vampyyripäiväkirjat, kausi 1

HUOM! Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia!
     Kaikki varmasti tietää, mikä sarja Vampyyripäiväkirjat on ja mistä se kertoo. Joten skipataan se löpinä heti alkuun pois. Ja jos nyt jostain syystä et tiedä mistä se kertoo, niin googleta nopeasti. Sen verran voin sanoa, että vampyyrit, noidat ja hölmö teini liittyy asiaan. Eli kyseessä on siis hyvän teinidraaman ainekset. Tai no, siitä voidaan varmaan olla montaa mieltä.
     Omistan kaksi kirjaa, joiden pohjalta tämä sarja on luotu. Ja tiedätkö mikä ärsyttää eniten? Se, että ne kaksi kirjaa kattaa tässä sarjassa neljä kautta. Eli toisin sanoen, tähän sarjaan on tungettu hyvin plajon asioita mitä kirjassa ei ole. Senpä takia suosittelen jättämään kirjan lukemisen vähän myöhemmäksi jos et halua suuria juonipaljastuksia ennen kuin sarja pääsee kunnolla edes eteenpäin.
     Jos nyt kuitenkin siirrymme tähän itse sarjaan, sanon suoraan yhden asian: jos teinidraama ja vampyyrifantasia ei ole se sinun juttu, älä edes yritä vaivautua. Menetät vain hermosi ja haluaisit mennä ravistelemaan tarinan yhtä päähenkilöä, Elena Gilbertiä (Nina Dobrev). Sen sijaan jos draamailu ja fantasia on se sinun juttusi, ala ihmeessä katsomaan tätä sarjaa. Sillä kaikesta teinidraamasta huolimatta, siellä jossain on ihan katsottava tuotos. Ja omalla tavallaan se paranee pikkuhiljaa.
     Ensimmäinen kausi siis käsittelee sitä, miten Elena saa tietää hänen uusi poikaystävänsä on vampyyri. Samalla hänen ystävästä paljastuu uusia asioita. Odottamattomia asioita alkaa tapahtua, ja pieni kaupunki joutuu jonkin asteisen kauhun valtaan. Liikkuuko metsässä tappajaeläin vai onko siellä jotain muuta? Ystävyys joutuu punnittavaksi kun salaisuudet kertyvät ja paljastuvat.

Jaksojen määrä: 22
Jaksojen kesto: 43min
Julkaisuvuosi: 2010
Esityskanava: CW, Sub
Genre: fantasia, draama, kauhu
Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti