lauantai 2. joulukuuta 2017

Riverdale, kausi 1

HUOM! Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Oletko jännityksen ja draaman ystävä? Haluatko viettää iltasi miettien, että kuka on murhaaja? Haluatko nähdä uusia ja ei-niin-tunnettuja näyttelijöitä tekemässä huippusuorituksen? Jos vastasit kyllä kaikkiin kohtiin, niin tässä on juuri oikea sarja sinulle. Itse olin aivan vietävissä heti ensimmäisestä jaksosta lähtien, eikä tätä vain voinut jättää kesken. Onneksi toinen kausi on jo mahdollista katsoa, joten pian illat täyttyvät taas jännityksestä.
     Kauden alussa rikkaan perheen poika löydetään kuolleena ja tapausta aletaan tutkia murhana. Kaikki on epäiltyjä ja salaisuudet alkavat tulla esiin. Joukko nuoria alkaa myös tutkia tapausta, kaikkien varoituksista ja estelyistä huolimatta. Samalla käydään läpi jokaisen tapahtumien keskiössä olevan perheen ongelmia ja salaisuuksia, mitkä eivät saisi tulla julki.
     Betty Cooper (Lili Reinhart) on tyttö, kenen sisko on hoitolassa, mutta kenen tahdosta. Sisko, Polly (Tiera Skovbye), on myös kuolleen pojan, Jasonin (Trevor Stiles), tyttöystävä. Betty yrittää saada Pollya kiinni ja selvittää, miksi hän on hoitolassa. Betty on aivan ihana ihminen minun mielestäni, vaikka välillä hän kyllä tuntuu liiankin uhkarohkealta.
     Veronica Lodge (Camila Mendes) on murhan aikaan muuttanut äitinsä kanssa Riverdaleen. Hänen isänsä on vankilassa ja oikeudenkäynnit ovat alkamassa. New Yorkissa asuessaan Veronica oli se rich-bitch kuka määräsi koulussa. Nyt hän kuitenkin haluaa muuttua ja auttaa niitä, kenellä ei mene niin hyvin. Välillä jopa tuntuu, että hän yrittäisi hyvittää tekonsa uusille ystävilleen.
     Archie Andrews (KJ Apa) on musiikkiurasta haaveileva poika, kenen isä haluaisi hänestä rakennusmiehen. Hän yrittää etsiä itseään ja ihmistä, kenen kanssa olla. Juuri loppunut suhde Bettyn kanssa saa heidän välit hieman oudoiksi, mutta onneksi kaikesta selviää puhumalla.
     Jughead Jones (Cole Sprouse) on särkynyt sielu, kenen isä on Riverdalessa tunnetun moottoripyöräjengin pahamaineinen jäsen. Jughead ei ole kovin puhelias omasta elämästään, mikä aiheuttaa hieman ongelmia. Lopulta hän kuitenkin saa ympärilleen niin hyvän ystäväpiirin, mikä ei jätä häntä yksin edes vaikeimpina aikoina.
     Jokin tässä sarjassa vain piti otteessaan. Ehkä se oli juoni, mikä ei paljastanut lopputulosta. Tai sitten se oli kaikki se muu, mitä kauden aikana tapahtui. Oli mitä oli, en voi muuta kuin suositella.

Jaksojen määrä: 13
Jaksojen kesto: 40min
Julkaisuvuosi: 2017
Esityskanava: the CW
Genre: draama, mysteeri
Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti