perjantai 16. maaliskuuta 2018

Vampyyripäiväkirjat, kausi 2

HUOM! Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Toinen kausi lähtee siitä liikkeelle mihin ensimmäinen loppui, eli Katherine Pierce on saapunut kaupunkiin. Asioita alkaa sattua ja tapahtua ja katsoja tutustutetaan kouralliseen uusia hahmoja. Juoni tiivistyy tiivistymistään ja välillä purkautuu moniulotteisiksi tapahtumasarjoiksi.
     Tämän toisen kauden voi periaatteessa jakaa kolmeen osaan. Jokaisessa osassa on oma "teema" ja pääpointtinsa mitä se katsojalle esittelee. Aivan kauden alussa teemana on Katherine, sitten tulevat ihmissudet ja lopuksi kaikki nivoutuu yhteen kun aletaan puhua kirouksesta. Siellä jossain välissä ilmestyvät alkuperäiset vampyyrit omine tarkoitusperineen ja tavoitteineen.
     Jos tätä kautta pitäisi verrata ensimmäiseen, niin sanoisin että aika lailla samalla tasolla mennään. Toki tällä kaudella tapahtuu enemmän eikä tarina oikeastaan junnaa niin paljoa paikallaan. Silti, loppujen lopuksi kausi ei ole mitenkään kovin ihmeellinen ja säväyttävä kokemus. Kyllä sen katsoo loppuun asti, mutta ainakaan itselle ei tullut halua katsoa koko kautta yhdeltä istumalta.
     Draamailua mahtuu tähän kauteen ehkä vähän liikaakin. Draamaa aiheuttaa niin yksittäiset hahmot kuin parisuhteetkin. Jotenkin ne hetket kuitenkin aika hyvin skipataan ja siirrytään muihin asioihin hyvin nopeasti. Ei siis onneksi jäädä jumittamaan draamahetkiin liian pitkäksi aikaa. Tästä annan pluspisteitä.

Jaksojen määrä: 22
Jaksojen kesto: 45min
Julkaisuvuosi: 2010-2011
Esityskanava: CW, MTV3
Genre: fantasia, draama, kauhu
Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti