tiistai 8. toukokuuta 2018

iZombie, kausi 1

HUOM! Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Kun haluat katsoa jotain hömppää, tämä on sarja juuri sinulle. Jos vielä sen lisäksi rikossarjat ovat jotain mistä nautit, niin vielä parempi. Tämä sarja meinaan yhdistää hyvin rikokset, huumorin ja zombit. Myönnän kyllä, että jotkut kohdat eivät ole maailman aidoimpia ja saavat irvistämään, mutta eiköhän kaikissa sarjoissa ole jotain ongelmia ja virheitä.
     Sarja siis kertoo naisesta (Olivia "Liv"), kuka muuttuu zombiksi. Hän päätyy töihin ruumishuoneelle (helpot aivot) ja tutustuu siellä työskentelevään Raviin. Ravi saa tietää, että Liv on zombi ja auttaa häntä. Zombina olemiseen liittyvät aivojen syömisen lisäksi syötyjen aivojen omistajien persoonallisuus ja näyt heidän menneen elämän kauhun hetkistä. Nämä näyt johdattavat Livin murhayksikössä työskentelevän Cliven apulaiseksi (Clive ei tiedä, että Liv on zombi, mutta hän luulee Livin olevan meedio).
     Kauden aikana siis jokaisessa jaksossa on pääaiheena uusi murha ja Liv auttaa sen selvittämisessä. Samaan aikaan taustalla pyörii tarina Livin muusta elämästä ja muista kaupungin zombeista. Eniten kuitenkin itse tykkään tässä sarjassa siitä, miten hyvin Liv näyttelee jokaisessa jaksossa erilaista ihmistä (muistatko, aivojen omistajien persoonallisuus). Tämä aiheuttaa hämminkiä ja hauskoja tilanteita. Juuri sitä, mitä itse tykkään katsoa illalla kun ei ole muutakaan tekemistä.
     On kuitenkin yksi asia, mistä en ole vielä päässyt yli tätä katsoessani. Se, miltä aivot sarjassa näyttävät. Tiedän, että ne on saatu varmasti näyttämään mahdollisimman oikeilta, mutta omasta mielestäni ne voisivat näyttää aidommiltakin. Toki jos tuo on ainoa ongelma, en tiedä kuinka paljon siitä voi valittaa.

Jaksojen määrä: 13
Jaksojen kesto: 45min
Julkaisuvuosi: 2015
Esityskanava: The CW
Genre: komedia, draama, rikos, kauhu
Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti